Alle berichten van admin

Nieuwe start

Stichting Particimeer heeft enige jaren winterslaap gehouden, maar gaat weer starten met activiteiten. Bij een nieuwe start hoort ook een (deels) nieuw bestuur. Sinds 11 november 2020 hebben we een nieuwe voorzitter en secretaris. We zullen het bestuur zo spoedig mogelijk aan jullie voorstellen.

Taalcafé

Stichting Particimeer gaat aan de slag met een taalcafé. Er komen steeds meer nieuwe vluchtelingen in Den Haag die Nederlands moeten leren. Natuurlijk gaan ze hiervoor naar school, maar het geleerde in de praktijk brengen is ook belangrijk. Omdat ze nieuw zijn in Nederland, hebben ze nog niet zoveel contact met Nederlanderstaligen. Particimeer wil een ontmoetingsplek voor Nederlands- en anderstaligen gaan organiseren.

Op dit moment zoeken wij naar een geschikte locatie en fondsen om het project te realiseren. We hebben al van veel vluchtelingen gehoord dat ze graag komen, zodra de activiteit start. In ieder geval gaan we regio Voorburg starten. Ben je geïnteresseerd in andere culturen? Vind je het leuk om iemand door simpelweg een gesprek te voeren te helpen zijn/haar taal te verbeteren? Laat het ons alvast weten via ons contactformulier. We houden jullie op de hoogte.

Workshop Bridge

Op 29 december 2015 werd de eerste workshop Bridge door Agnes gegeven. Indira heeft lekkere en verantwoorde  hapjes gemaakt die Marleen verzorgde samen met de speciale geselecteerde thee.

De sfeer zat er goed in en iedereen is  voor het bridgen enthousiasme geworden. Halverwege de workshop was er al een vraag naar vervolg.  Kortom het was een geslaagde middag die zeker een vervolg gaat krijgen.