Informatie voor Zorgprofessionals

Stichting Particimeer wil graag samenwerken met lokale partners, zorgprofessionals, diëtisten, enzovoorts uit de Gemeente Leidschendam-Voorburg om het project binnen de gemeente gestalte te geven en laaggeletterdheid in relatie tot gezondheid onder de aandacht te brengen.

De deelnemers van de training Voel je Goed! krijgen 4-5 consulten van een diëtist. De diëtist werkt samen met de taalvrijwilliger, die de training geeft. De deelnemers wisselen gedurende de training ervaringen en tips uit en vullen een eetdagboek in, maken een beweegplan, schrijven vragen op voor de diëtist en nog veel meer. De deelnemer bespreekt de vragen individueel met de diëtist. 

Laaggeletterdheid

Zorgverleners zijn vaak niet op de hoogte van het feit dat hun patiënt laaggeletterd is, omdat veel patiënten zich daarvoor schamen. Daardoor heeft hun behandeling soms niet het gewenste effect. Gezondheidsklachten verergeren, met alle gevolgen van dien. 

Het is voor zorgprofessionals moeilijk om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken en te ontdekken of iemand laaggeletterd is. Wij helpen u door middel van scholing; een e-learning training “aanpak van laaggeletterdheid” en een workshop “bespreken van laaggeletterdheid”.  

Hierin wordt u geschoold in het inzetten van de Taalverkenner gezondheid. Hierdoor bent u goed in staat om laaggeletterden door te verwijzen/aan te melden voor de training Voel je Goed! Uw rol als zorgprofessional bestaat uit het begeleiden en het geven van adviezen op het gebied van voeding aan de deelnemer. U werkt samen met de vrijwilliger, die de training verzorgd. 

WELLICHT KUNT U ONS HELPEN MET DE WERVING VAN DEELNEMERS VOOR VOEL JE GOED!?  

Heeft u interesse in het project Voel je Goed! of wilt u meer informatie? 

Neemt u dan contact op met Marion de Vos, per e-mail info@particimeer.nl of telefonisch: 06-51913065.